پایگاه اطلاع رسانی زرند و کوهبنان

زنده‌یاد مرحوم حسن سهرابی زرندی، آن مرحوم که پیشکسوت مطبوعات و نویسندگی، شهرستان زرند می‌باشد در سال ۱۲۸۷ در زرند متولد گردید. پس از طی نمودن دوران مکتب‌خانه و ابتدایی به لحاظ همکاری در جهت امور نویسندگی با پدرش مرحوم کرمعلی سهرابی که نایب‌الحکومه زرند بود، به عنوان منشی به رتق و فتق دعاوی اهالی و امر نویسندگی رو آورد.

حسن سهرابی زرندی

از سال ۱۳۲۳ هـ.ش، به تاسیس اولین انجمن تبلیغات اسلامی در زرند پرداخت. آن مرحوم که بنیانگذار انجمن مربوطه بود، پس از تشکیل انجمن مذکور و نظر به داشتن معلومات و علاقه زیاد به مطالعه، با رای مخفی اعضاء انجمن به عنوان رییس انجمن انتخاب گردید.

و در این راستاء به منظور ارتقاء سطح فرهنگ جامعه وقت زرند با پذیرفتن نمایندگی و خبرنگاری نشریات مذهبی وقت از جمله، نور دانش، پرچم اسلام، بیان الحق، آیین برادری، نورالعلم، آیین اسلام، و نیز ۵ سال بعد (۱۳۲۸ )، دایر نمودن اولین مرکز نمایندگی نشریات و کتاب فروشی زرند در خیابان امام کنونی که در سال مذکور خاکی و بی‌نام و نشان بود، جنب مغازه مرحوم حاج احمد ظهیری، فعالیت مطبوعاتی خود را آغاز نمود.

تا آن جا که در ادامه مسیر مطبوعات، در سال ۱۳۳۸ با پذیرفتن نمایندگی و خبرنگاری روزنامه اطلاعات به انعکاس مشکلات مردم زرند در روزنامه مذکور پرداخت. از سال ۱۳۴۵ با بررسی و انتخاب افراد روشنفکر، قابل وثوق و دلسوز وقت شهر زرند با تشکیل هییت مشورتی روزنامه اطلاعات و به عنوان دبیر هییت مشورتی با دعوت از مسئولین وقت از جمله بخشدار، شهردار، رییس بهداری و… در جلسات هییت مشورتی با هماهنگی مسئولین و تعامل و همکاری آن‌ها به انعکاس مشکلات و خواسته‌های اهالی پرداخت.

از سال ۱۳۴۶ به بعد علاوه بر نشریات مذکور، بر اساس تقاضای اهالی به خصوص جوانان، نمایندگی و خبرنگاری نشریات دیگری از جمله، مجله صبح امروز، مجله فکاهی توفیق، تهران مصور، دانشمند و… پذیرفت. به طوری که اکثر نشریات چاپ تهران به زرند می‌رسید.

مرحوم سهرابی در سال ۱۳۵۴به دنبال موضوع برق و دفاع از اهالی زرندوییه و چاپ خبر «بخشدار زرند تیرهای تلفن را افتتاح کرد» به دستور ساواک و بخشدار وقت پس از سی و اندی سال فعالیت مطبوعاتی از ادامه حرفه مذکور، کنارگیری نمود و در نهایت پس از عمری خدمت و مبارزه با ستمگران در سال ۱۳۶۷ در سن ۸۰ سالگی دار فانی را وداع و به دیدار حق شتافت. روحش شاد و یادش گرامی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *